Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Pénztárak

Szeretnénk figyelmébe ajánlani egy új lehetőséget panziónk szolgáltatásai közül.

Szerződésben állunk szinte az összes (kérje tájékoztatónkat) Egészség pénztárral.

Ezért, ha Ön a szerződött pénztárunk tagja 10% kedvezménnyel veheti igénybe szolgáltatásainkat.

Hagyományos panziós szolgáltatásink mellett wellness szalonunk kínál relaxációt.

Továbbá orvosi ellátás, manuál terápia, gyógymasszázs vehető igénybe.

 

A következő pénztárakkal állunk szerződésben:

 

 

 

 

Aranykor

OTP Egészségpénztár

Új Pillér Egészségpénztár

Servus Egészségpénztár

Egészségért Országos Önkéntes Egészségpénztár
MediSmart  Szerződött Önkéntes Biztosító Pénztárak
Dimenzió Egészségpénztár
Axa Önkéntes Egészségpénztár
IZYS Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár
QUAESTOR Országos Önkéntes Egészségpénztár
Első Regionális Önkéntes Egészségpénztár
Életerő Egészségpénztár
Kardirex Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségpénztár
ADOSZT Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Dolgozók Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztára
Honvéd Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségbiztosító Pénztár
Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségpénztár
Életút Egészségpénztár
Generali Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár
Postás Egészségpénztár
VITALITÁS Egészségpénztár
Vitamin  Egészségpénztár
 
 

 

 

Orvosi ellátás: 

 Általános egészségi állapotfelmérés   8.000 Ft

  • Szív- és érrendszeri rizikószűrés
  • Vércukor,vérnyomás mérés, EKG készítés és értékelés

 További vizsgálatokra javaslat, terápiás és életmódbeli tanácsadás

 Mozgásszervi állapotfelmérés és kezelés manuálterápiás módszer alkalmazásával

  • Első vizsgálat és kezelés       12.000 Ft
  • Kontroll   8.000 Ft

 A manuális medicina alapját a csontkovács mesterség, az oszteopáthia és a kiropraktika alkotja. Ezek műfogásait tudományos alapokra helyezve alakult ki egy komplex diagnosztikus és terápiás módszer, mely a támasztó-mozgatórendszer reverzibilis (visszafordítható) működészavarainak élettanával, kórélettanával, diagnosztikájával és terápiájával foglalkozik.

 Az izületek csökkent mozgékonysága esetén alkalmazzuk. A kezelés elsődleges célja, hogy feloldja a blokkolódásokat és visszaállítsa az ízület normális mozgathatóságát. Ez a fájdalom csökkenéséhez, mozgáskorlátozottság oldódásához vezet, mely általános közérzet és hangulat javulást is eredményez.

 A manuálterápiás kezelés nem „csontrakást és reccsentést” jelent. Különböző technikák egész sorát használja nagyon részletes diagnosztikus vizsgálatot követően. Felhasználja a modern képalkotó eljárások eredményeit, mint rtg, UH, CT, MRI vagy csontsűrűség vizsgálat.

 Első alkalommal a vizsgálat és kezelés 1,2-2 órát is tarthat, mivel a terepauta a végtag és gerinc ízületeit egyenként, minden mozgásirányban átvizsgálja.

 Kérjük, első jelentkezéskor hozza magával korábbi leleteit!

 

Gyógymasszázs:

 A gyógymasszázs fontos kiegészítője a mozgásszervi panaszok kezelésének.

Oldja az izomfeszülést, az izom-ín letapadásokat. 

Fontos keringésjavító szerepe van, ami segíti az ízületi panaszok megszűntetését.

 A masszázs az egyik legősibb és legkellemesebb természetes (káros mellékhatásoktól mentes) módszer, a betegségek megelőzésére és gyógyítására. A masszázsterápia nem csak az izmokat, bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is. Egészségét és teljesítőképességét megőrizheti a masszázs segítségével. Regeneráló hatása olyan jó közérzetet biztosít, ami semmilyen gyógyszerrel nem érhető el, és nincs káros mellékhatása. A masszázs alkalmazásánál a szervezetben egymással sokban összefüggő élettani változások jönnek létre.

  • Enyhíti a stressz hatásait

Napjainkban a stressz egyre több panaszt és betegséget vált ki. Az általános orvosokat 90%-ban olyan stresszhez kapcsolódó panaszok miatt keresik fel, mint a fej-, hát- és nyakfájás, szem túlterhelés, gyenge koncentrálóképesség, szorongás, depresszió, ingerlékenység, harag, magas vérnyomás, kimerültség stb. A masszázsterápia nem csak az izmokat, bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is. A masszázs aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ezzel ellensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakcióit, feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus, vérnyomás és keringés helyreállását.

  • Jobb alvást biztosít

A napi stresszből származó feszültségek gyakran megzavarják az alvást, fáradtságot, ingerlékenységet és érzelmi kimerültséget eredményezve. Így csökken a tűrő- és állóképesség, ami az új nap kihívásaival való szembesüléshez szükséges. A relaxációs masszázs ellazítja a feszült izmokat és megnyugtatja az idegrendszert, ami a test ritmusának lelassulását idézi elő. Ennek következtében csökken a vérnyomás, lelassul a szívritmus, mélyebb és szabályosabb lesz a légzés és így megteremtődnek a pihentető alváshoz szükséges feltételek. 

  • Fokozza az izmok teljesítőképességét

A masszázs közvetlen hatásaként csökken az izomtónus, fokozódik az anyagcsere és így növekszik az izmok rugalmassága és teljesítőképessége. A fáradt izmok gyorsabban regenerálódnak, állóképességük javul.

  • Javítja a bőr állapotát

A nap, szmog, hiányos étrend és a természetes öregedés mind hozzájárulnak a bőr kiszáradásához, ráncosodásához és fiatalos jellemzőinek általános elvesztéséhez. A masszázs kitágítja a bőr kapilláris ereit, ezzel növelve a létfontosságú, sejteket tápláló anyagok felvételét, és felgyorsítja az ártalmas méreganyagok eltávolítását. Simító és dörzsölő fogások hatására meggyorsul a bőr felületén lévő, elhalt hámsejteknek a bőrrel való leválása és közben fokozódik a mélyebben fekvő fiatalabb sejtek növekedése. Masszázs közben fokozódik a faggyú- és verejtékelválasztás. 

  • Enyhíti a krónikus fájdalmat

Nagyon sokunknak sérülésekből vagy betegségekből származó krónikus fájdalmakkal kell élnünk mindennapjainkat. A masszázsterápia segíti a fájdalmat előidéző állapot megszüntetését, azon kívül önmagában is fájdalomcsökkentő hatású. A szakképzett masszőr-terapeuta kezével olyan ingerületeket gerjeszt a szövetek érzékelő idegvégződéseiben, amelyek ideiglenesen gátolják a krónikus fájdalmi ingerületek eljutását az agyba. Ezenkívül az agyat endorfin kiválasztására készteti, ami mesterséges gyógyszerek használata nélkül enyhíti a fájdalmat, és a kellemetlen közérzetet.

Idős korban a rendszeres masszázs nem csupán frissességet ad, de a megerőltetés és a sérülések kockázatát is minimalizálja. Segíti a betegek és gyengélkedők felépülését, valamint oldja a feszültséget. Enyhíti az öregedéssel együtt járó magányérzetet. Az öregek sokat szenvednek a simogató kéz hiányától.

 

Kezelés általános szabályai:
Előtte és utána fél órán belül evés mellőzése, utána fontos a folyadékpótlás, bőséges gyógytea, ásványvízfogyasztás.

Javasolt: gyógykezelésként 3 naponta, preventív kezelésként hetente

Nem masszírozunk:

lázas, fertőző betegeknél és bőrbetegség esetén, legyengült, leromlott egészségi állapotú betegnél, akut gyulladásoknál, friss traumatikus sérüléseknél /műtétek / rosszindulatú daganatnál, alkoholos, drogos állapot, trombózis.